Slastna solata z granatnim jabolkom, ki vas bo tudi fino nasitila
Za 4 osebe potrebujete
- 2 stroka česna
- 200 g dolgozrnatega riža
- 2 žlici olivnega olja
- 400 ml zelenjavne juhe
- 2 mladi čebuli
- 1 čili
- 1–2 granatni jabolki
- 12 češnjevih paradižnikov (rumenih)
- ščepec origana
- sol
- limonin sok
Priprava
Česen olupite in ga zrežite na rezine. Riž oplaknite pod tekočo vodo in ga odcedite.
V kozici z debelejšim dnom segrejte olje in na njem popecite česen. Dodajte riž in ga prav tako malo popražite. Nato prilijte juho, vse skupaj zavrite in riž v pokriti posodi na nizki temperaturi kuhajte do mehkega.
Očistite mlado čebulo in čili ter oboje drobno sesekljajte. Granatno jabolko prerežite in z žličko odstranite semena. Češnjeve paradižnike operite in jih prepolovite.
V skledo denite skuhan riž, dodajte mlado čebulo, čili, semena granatnega jabolka, paradižnike in origano. Solato začinite s soljo in jo nakapajte z limoninim sokom ter jo lahno premešajte. Postrezite hladno.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl