Rižota z govedino in parmezanom

26. 1. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rižota z govedino in parmezanom (foto: Profimedia)
Profimedia

Recept za slastno rižoto!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 čebulo
  • 240 g govedine
  • 100 g ostrigarjev
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 200 ml rdečega vina
  • 300 g riža (arborio)
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 1 l goveje juhe
  • 100 g masla
  • 70 g parmezana + parmezan za okrasitev
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Drobno sesekljano čebulo popražite na olju. Dodajte koščke mesa in gob ter vse skupaj dušite približno 5 minut. Nato dodajte sol in poper, prilijte vino in vse skupaj zavrite.

2 Primešajte riž in paradižnike in prilijte toliko vroče juhe, da bodo sestavine tik pod gladino. Tekočino zreducirajte z mešanjem.

3 Rižu med kuhanjem postopoma dodajajte vročo juho, dokler se ne zmehča. Začinite s soljo in poprom.

4 Na koncu dodajte maslo, nastrgan sir in peteršilj. Postrezite z nastrganim sirom in sesekljanim peteršiljem.