Recept za slastno rižoto!
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 žlice olivnega olja
- 1 čebulo
- 240 g govedine
- 100 g ostrigarjev
- sol, sveže mleti črni poper
- 200 ml rdečega vina
- 300 g riža (arborio)
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 1 l goveje juhe
- 100 g masla
- 70 g parmezana + parmezan za okrasitev
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava:
1 Drobno sesekljano čebulo popražite na olju. Dodajte koščke mesa in gob ter vse skupaj dušite približno 5 minut. Nato dodajte sol in poper, prilijte vino in vse skupaj zavrite.
2 Primešajte riž in paradižnike in prilijte toliko vroče juhe, da bodo sestavine tik pod gladino. Tekočino zreducirajte z mešanjem.
3 Rižu med kuhanjem postopoma dodajajte vročo juho, dokler se ne zmehča. Začinite s soljo in poprom.
4 Na koncu dodajte maslo, nastrgan sir in peteršilj. Postrezite z nastrganim sirom in sesekljanim peteršiljem.