Drobna zrnca z veliko okusa...
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 žlice olivnega olja
- 1 čebulo
- 240 g govedine
- 100 g ostrigarjev
- sol, sveže mleti črni poper
- 200 ml rdečega vina
- 300 g riža za rižote
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 1 l goveje juhe
- 100 g masla
- 70 g parmezana + za okrasitev
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava:
1 Na olju popražite drobno sesekljano čebulo, dodajte kocke mesa in gob ter vse skupaj pražite približno 5 minut. Začinite s soljo in poprom, prilijte vino in ga pokuhajte.
2 Nato primešajte riž in paradižnike ter prilijte toliko juhe, da bodo sestavine tik pod gladino. Tekočino pokuhajte med mešanjem.
3 Šele nato dodajte novo zajemalko vroče juhe, novo pa dodajte šele, ko se prejšnja tekočina popolnoma pokuha. Ponavljajte, dokler se riž ne skuha. Začinite s soljo in poprom.
4 Skuhani rižoti primešajte maslo, nastrgan sir in peteršilj. Postrezite s parmezanovimi ostružki in sesekljanim peteršiljem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?