Z dnom iz zdrobljenih piškotov – brez peke in enostavno
Za 8 kosov potrebujete
- 100 g temne čokolade
- 50 g masla
- 100 g amarettinov ali drugih mandljevih piškotov
- 400 g robid
- 1 vaniljev sladkor
- 5 listov želatine
- 250 g smetane
- 250 g kisle smetane
- 75 g sladkorja
- sok in naribano lupinico pol neškropljene limone
Priprava
Čokolado sesekljajte in jo skupaj z maslom stopite nad vročo kopeljo. Piškote zdrobite v vrečki za zamrzovanje in jih primešajte čokoladnemu maslu. Tortni model (premera 23 cm) obložite s papirjem za peko. Vanj stresite piškotno maso, jo pogladite in postavite v hladilnik.
Robide oplaknite. Polovico jih prihranite za okrasitev. Preostale pretlačite, jih pogladite skozi cedilo in jim primešajte vaniljev sladkor. Želatino namočite. Smetano čvrsto stepite. Posebej zmešajte kislo smetano, sladkor, limonin sok in lupinico ter primešajte še robidov pire. Želatino ožemite, jo stopite in jo primešajte kremi. Nato dodajte še smetano. Kremo pogladite po piškotnem dnu in kolač za približno 4 ure postavite v hladilnik.
Pred serviranjem po kolaču porazdelite preostale robide in ga po želji okrasite še z lističi melise ali mete.
Čas priprave: približno 25 minut + hlajenje 8 ur.
Na kos: približno 380 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 25 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem