Odličen presni recept s pesinimi špageti in orehovim pestom in brokolijem
Za 2 osebi potrebujete
za brokoli:
- 10 brstičev brokolija
- 3 žlice olja
- 3 žlice omake tamarind
za špagete:
- 1 žlico soka nastrgane rdeče pese
- 4 bučke
- 1/2 skodelice olivnega olja
- 1 žličko morske soli
za pesto:
- 1 skodelico orehov
- 2 pesti bazilike
- 1 žličko morske soli
- 1/2 skodelice olivnega olja
- 1 žličko limonovega soka
Pripravila
Brokoli dajte v skledo in mu primešajte mešanico olja in omake tamarind. Marinirajte ga približno 1 uro.
Sok rdeče pese dajte v skledo. Bučke s strgalnikom za zelenjavo najprej zrežite na tanke rezine in te nato na dolge špagete. Stresite jih v skledo s pesinim sokom, dodajte olje in sol in vse skupaj dobro premešajte.
Pretlačite sestavine za pesto in jih primešajte špagetom. Malce pesta prihranite za končno okrasitev. Brokoli in špagete porazdelite po krožnikih in jed okrasite s preostankom pesta.
Čas priprave: približno 20 minut + mariniranje 60 minut
Na osebo približno 850 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 72 g, ogljikovi hidrati: 27 g