Seitan ali pšenično meso sestavljajo rastlinske beljakovine, natančneje glutenske beljakovine iz pšeničnih zrn, ki jih pripravimo z izpiranjem škroba iz polnovredne pšenične moke.
Sestavine:
- seitan
- krompir
- ohrovt
- korenje
- čebula
- česen
- sol
- poper
- sojina omaka
- koruzni škrob
- moka
- drobtine
- kajenski poper
- kurkuma
- drobnjak
- česen
- voda
Priprava:
Seitan spaniramo v zmesi vode, koruznega škroba, začimb in ga povaljamo v drobtinah. Maso naredimo gostote za 'šmorn'. Ocvremo. Lahko ga spečemo tudi v pečici. Za prilogo čebulo popražimo na olju, solimo, ko postekleni, dodamo narezano korenje in ohrovt. Dušimo, da se lepo razpusti, vmes malce zalijemo z vodo, solimo, popramo, dodamo česen in malce sojine omake. Dodamo krompir, kuhan v kosih.
Recept je prispevala Jasmina Hrastovec – avtorica bloga Minci kuha (mincikuha.blogspot.com), na katerem objavlja recepte jedi, ki so cenovno dostopne vsem ljubiteljem dobre domače hrane.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?