Z domačim limoninim maslom, odličen za vegetarijance
Za 4 osebe potrebujete
- 150 g masla
- pol šopka koprca
- 1 šopek drobnjaka
- 1 neškropljeno limono
- 1 strok česna
- sol
- poper
- 1 kumaro
- 6 podolgovatih rezin polnozrnatega kruha
Priprava
Maslo vzemite iz hladilnika in počakajte, da se zmehča. Zelišča oplaknite in jih otresite do suhega. Koprc natrgajte in ga sesekljajte. Drobnjak zrežite na rolice. Limono operite pod vročo vodo, jo obrišite in nastrgajte lupinico. Iztisnite polovico limone. Vse skupaj vgnetite v zmehčano maslo. Česen olupite, ga iztisnite in ga prav tako primešajte maslu. Začinite ga še s soljo in poprom. Maslo nato postavite v hladilnik, da se spet nekoliko strdi.
V tem času oplaknite kumaro, jo obrišite in jo nastrgajte na tanke rezine. Rezine kruha premažite z limoninim maslom in jih obložite s kumarami. Položite jih drugo vrh druge, po dolgem prepolovite in sendviče po želji okrasite še z zelišči.
Čas priprave: približno 15 minut.
Na osebo: približno 385 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 18 g.