Idealno za piknik v naravi ali pa za malico za otroke. Sendviče lahko spnete z zobotrebci, da bodo bolje 'stali'.
Za 4 osebe potrebujete
- 4 fileje piščančjih prsi (po 100 g)
- sol
- 2 žlici moke
- 1 večje jajce
- 1 žlico mleka
- 5 žlic drobtin
- 2 žlici drobno sesekljanih zelišč
- olje za peko
- 1 zrel avokado
- 2 žlici limonovega soka
- 4 žlice oljčnega olja
- poper
- 1 rdečo čebulo
- 2 paradižnika
- 4 polnozrnate žemljice
- 4 žlice svežega sira
- 6 solatnih listov
Priprava
Meso pokrijte s prozorno folijo, ga potolcite in z obeh straneh začinite s soljo. Zrezke povaljajte najprej v moki, nato v stepenem jajcu in na koncu v drobtinah z zelišči. Na srednji temperaturi jih zlato-rjavo ocvrite v vročem olju. Nato jih odcedite na papirnati brisači.
Avokado olupite, ga zrežite na kocke in jih nakapajte z limonovim sokom. Preostal limonov sok stepite z oljem in polivko začinite s soljo in poprom. Očiščeno čebulo in paradižnike zrežite na drobne kocke. Stresite jih k avokadu in prelijte s polivko. Premešajte.
Prerežite žemlje in jih namažite s svežim sirom. Oplaknite solatne liste in jih osušite. Z njimi obložite žemljice. Na vsako polovico prazne žemlje dajte zrezek, nanj pa avokadovo mešanico. Pokrijte z drugim delom žemlje. Dobro stisnite skupaj. Vsako žemljo diagonalno prerežite in takoj postrezite.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 860 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 52 g, ogljikovi hidrati: 60 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?