Sesekljana kumarična solatka

21. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Sesekljana kumarična solatka

O okusu kumaric ne odloča samo to, kakšne sorte so, ampak tudi, kako jih narežemo: tanko nastrgane in ožete se obnesejo v solati z bučnim oljem, narezane na večje kocke in v kombinaciji s paradižnikom in mladim sirom so kot nalašč za v poletno solato, takole drobno nasekljane pa nas presenetijo v tej intenzivni solatki, ki se idealno poda k pečenemu mesu ali ribi in je na pol poti med prilogo in grobo omako.

Potrebujemo

• 2 večji solatni kumarici

• 3 mlade čebule

• 1 šopek peteršilja

• svež koriander ali meta (po želji)

• 1 majhen zelen ali rdeč feferon

• oljčno olje

• limonin sok

• sol, poper

Priprava

Kumarice olupimo, prepolovimo, jim postrgamo seme, nato pa vsako polovico narežemo na trakove, debele približno pol centimetra, ki jih nato počez nasekljamo na kockice.

Nasekljamo tudi zelišča in mlado čebulo skupaj s čvrstim zelenim delom. Feferončku postrgamo seme in ga prav tako nasekljamo.

Vse skupaj stresemo v skledo, solimo, popramo ter zabelimo z oljčnim oljnem ter zaokrožimo z limoninim sokom. Premešamo.

To solatko postrežemo tako, da jo kar položimo čez pečeno meso z žara.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"