Pridih Skandinavije med okusnim obrokom...
Za 4 osebe potrebujete:
- ¼ rdeče čebule
- 3 žlice zrnate gorčice
- 4 vejice koprca
- 3 žlice medu
- 10 žlic olivnega olja
- 200 g krompirja
- 600 g stročjega graha
- 100 g kumare
- 100 g redkvic
- 400 g fileja dimljene postrvi ali skuše
- 2 solatna srčka
- 40 g kaper
- sol, poper
Priprava:
1 Olupljeno rdečo čebulo drobno sesekljajte. Stresite jo v skledo, dodajte gorčico, sesekljan koprc, med in olivno olje. Dodajte še sol in poper. Krompir 20 minut kuhajte v vreli slani vodi, ga odcedite in počakajte, da se ohladi. Stročji grah 1 minuto kuhajte v vreli slani vodi, nato pa ga ohladite pod tekočo hladno vodo.
2 Krompir zrežite na rezine in jih dodajte polivki. Stročji grah prepolovite. Očistite kumaro in redkvice. Oboje zrežite na tanke rezine.
3 Dimljeno ribo razdelite na 4 kose. Solato zrežite na trakove, jih stresite v skledo in dodajte krompir, redkvice, kumaro in grah. Povrhu razporedite filet dimljene ribe in solato potresite s kaprami.
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven