Z nebeško rikotino maso.
Za 20 kosov potrebujete:
Za testo:
- 175 g masla
- 150 g sladkorja
- 3 jajca
- 75 g škroba
- 150 g moke
- 100 g kokosove moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 1 ščepec soli
- 2 žlici mleka
Za mrvice:
- 125 g moke
- 50 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 ščepec soli
- 65 g stopljenega masla
Za nadev:
- 1,2 kg marelic
- 160 g zmehčanega masla
- 240 g sladkorja
- 6 jajc
- 1 kg rikote
- 1 žličko vaniljeve esence
Priprava:
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Gladko zmešajte maslo, sladkor, jajca, škrob, moko, kokosovo moko, pecilni prašek, sol in mleko. Testo premažite po pekaču, obloženem s papirjem za peko in ga pecite približno 10 minut.
Zmešajte moko, sladkor, vaniljev sladkor in sol. Dodajte maslo in zgnetite mrvice.
Sadeže prepolovite in odstranite koščice. Maslo kremasto zmešajte s sladkorjem. Eno za drugim dodajte jajca. Primešajte rikoto in vaniljo. Po delno pečenem testu razporedite marelice in po njih razporedite maso in mrvice. Kolač pecite še 45 minut. Na koncu ga lahko okrasite.
Na kos: približno 460 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati 38 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija