Sladica, ki bo navdušila!
Za 4 osebe potrebujete:
- 30 g kvasa
- 1 žlico sladkorja
- 250 ml mlačnega mleka
- 100 g masla
- 50 g medu
- 2 rumenjaka
- 1 žlico limonovega soka
- 500 g moke
- 1 jajce
- 1 žlico maka
Za nadev:
- 250 g skute
- 1 jajce
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
Priprava:
1 Zdrobljenemu kvasu primešajte 1 žlico sladkorja in polovico mlačnega mleka. Mešanica naj na toplem vzhaja 5 do 10 minut.
2 Zmehčano maslo stepite z medom, postopoma pa nato dodajte rumenjaka in limonov sok. Primešajte presejano moko, kvašeno mešanico in preostalo mlačno mleko. Zmešajte gladko testo in ga pustite 45 minut vzhajati na toplem.
3 Medtem pripravite skutni nadev. Skuto dajte v skledo ter primešajte jajce, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Gladko zmešajte.
4 Testo pregnetite, ga razvaljajte 5 mm debelo in ga zrežite na trakove (5 x 20 cm). Po dolžini vsakega traku razporedite kremo in zatisnite robove. Posamezne trakove zvijte v venčke, zatisnite končke in vence položite v pekače, obložene s papirjem za peko. Venčki naj vzhajajo še 15 minut. Nato jih premažite s stepenim jajcem in jih dekorativno zarežite s škarjami. Potresite jih z makom in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?