Slastna in brez kančka holesterola
Za približno 10 kosov potrebujete
- 200 ml tople vode
- 2 žlički sladkorja
- tretjino zavitka suhega kvasa
- 280 g moke
- 1,5 žličke olja
- sol
Za oblogo:
- 250 g jagod
- 1 zavitek pasirane skute
- 150 g sladkorja
Za mrvice:
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 3 žlice moke
- 1,5 žlice rastlinskega masla ali olja
Priprava
V topli vodi stopite sladkor, vanj nadrobite kvas, premešajte in pustite vzhajati. Nato primešajte moko, olje in sol ter zgnetite testo. Pokrijte ga s kuhinjsko krpo in ga približno 1 uro pustite vzhajati na toplem.
Zmešajte skuto in sladkor. Razvaljajte testo, ga prenesite v namaščen in pomokan pravokotni pekač ter ga premažite s skutno maso. Po njej potresite oprane in na rezine zrezane jagode.
Za pripravo drobljenca zmešajte sladkor, moko in maslo (ali pa olje) in ga potresite po jagodah. Pico približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Ko se pica malo ohladi, jo potresite s sladkorjem in jo postrezite s sorbetom ali jogurtom.
Čas priprave: približno 50 minut + vzhajanje testa.
Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 35 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem