Njami!
Za 8 kosov potrebujete:
- 250 g moke
- 1 jajce + 1 jajce za mazanje
- 80 g zmehčanega masla + maslo za namastitev
- 50 g pasirane skute
- sol
Za nadev:
- 300 g kuhanega olupljenega krompirja
- 100 g mlade špinače + špinača za okrasitev
- 190 g kisle smetane
- 1 sveže jajce
- sol, sveže mleti črni poper
- 6 trdo kuhanih jajc
Priprava:
1 Moko presejte na delovno površino, dodajte 1 jajce, maslo, skuto in sol ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
2 Krompir nastrgajte v skledo, dodajte sesekljano špinačo, kislo smetano, jajce, sol in poper ter vse skupaj premešajte.
3 Namastite tortni model. Dve tretjini testa razvaljajte v 2 mm debel krog, z njim obložite model in oblikujte 2 cm visoke robove. Po testu razporedite nadev in po njem še trdo kuhana jajca. V krog razvaljajte še preostalo testo, ga razgrnite po jajcih in dobro zatisnite robove.
4 Testo na več mestih prebodite z vilicami in slano torto približno 40 do 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Tik pred koncem testo premažite s stepenim jajcem in torto zlato zapecite. Po peki naj se ohladi, nato pa jo zrežite na kose in jih potresite s svežo špinačo.
Novo na Metroplay: "Izzivov ne bomo mogli uspešno razreševati, če bomo čakali na tretje življenjsko obdobje"