Sladica iz ajdove kaše, ki je bolj zdrava kot se zdi
Za 4 osebe potrebujemo
- 100 g ajdove kaše
- 5 g masla
- 10 g sladkorja
- 3 jajca
- 20 g kakava
- 40 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 50 g marelične marmelade
Za čokoladni preliv:
- 100 g jedilne čokolade
- 20 g masla
Priprava
Ajdovo kašo skuhamo v slani vreli vodi, da se zmehča (20 minut), jo odcedimo in ohladimo. Zmehčano maslo, rumenjake in sladkor penasto vmešamo, dodamo moko, kakav, pecilni prašek in na koncu še kuhano ajdovo kašo. Vse skupaj dobro premešamo.
Iz beljakov naredimo trd sneg in ga previdno vmešamo v maso iz kaše. Vse skupaj damo v pekač, ki smo ga premazali z maslom ali obložili s peki papirjem. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 180 °C.
Nato pecivo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Ohlajenega po vrhu premažemo z marelično marmelado, prelijemo s čokoladnim prelivom in postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Čokoladni preliv: Jedilno čokolado raztopimo nad soparo in ji primešamo maslo, da je čokolada bolj voljna.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?