S stročjim fižolom v solati.
Za 4 osebe potrebujemo:
- 450 g zamrznjenega stročjega fižola
- sol
- 1 žlico kisa
- 2 žlici olja
- poper
- 4 puranje zrezke (po 150 g)
- 150 g smetane
- 100 ml juhe
- 1 majhno redečo čebulo
- 1 žlico zelenih poprovih zrn (iz kozarca)
- 1 žlico rdečih poprovih zrn
Priprava:
Stročji fižol stresite v vrelo osoljeno vodo in ga kuhajte 10–12 minut. S penovko ga poberite iz vode in takoj preložite v ledeno mrzlo vodo, da ohrani lepo zeleno barvo.
Čebulo olupite in jo na drobno sesekljajte. Kis zmešajte z 1 žlico olja, 4 žlicami vode, v kateri se je kuhal fižol, in sesekljano rdečo čebulo. Stročji fižol zmešajte s prelivom, ga solite in poprajte ter shranite v hladilniku.
Zrezke oplaknite in osušite. V ponvi segrejte preostalo olje in na njem pecite zrezke po 3–4 minute z vsake strani. Začinite jih s soljo in poprom ter poberite iz ponve. Maščobo od peke zrezkov zalijte s smetano in z juho. Omako med mešanjem prevrite, vmešajte obe vrsti popra ter solite in poprajte.
Zrezke postrezite z omako in fižolom.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 5 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek