Sladko v novo leto!
Za 20 kosov potrebujete:
- 1 zavitek listnatega testa
- 1 jajce
Za kremo:
- 175 g smetane
- 140 g mlečne čokolade
- 1,5 lista želatine
- 40 ml konjaka
- 40 ml mleka
Priprava:
1 Kremo pripravite en dan vnaprej. Zavrite stepeno smetano. Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Želatino za 10 minut namočite v hladni vodi, jo nato ožemite in vmešajte v toplo smetano. Dodajte mleko in nato to mešanico postopoma vmešajte v čokolado. Na koncu dodajte konjak in vse skupaj dobro stepite. Kremo nato čez noč postavite v hladilnik.
2 Razgrnite testo in ga zrežite na trakove. Premažite jih z razžvrkljanim jajcem in jih zvijte okoli kovinskih tulcev. V pečici, segreti na 185 stopinj, testo pecite 20 do 30 minut.
3 Po peki naj se testo malce ohladi, nato ga previdno povlecite s tulcev in počakajte, da se ohladi. Kremo vzemite iz hladilnika, jo stepite v trdno kremo, dajte v vrečko za dresiranje in z njo z obeh strani napolnite rolice.