Smuč z ajdovo solato

28. 8. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Smuč z ajdovo solato (foto: Profimedia)
Profimedia

Kombinacija zveni nenavadno, a je nadvse okusna jed!

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 100 g ajde
  • sol
  • 500 g smučevih filetov s kožo
  • 50 g masla
  • 50 g korenja
  • 50 g brokolija
  • 50 g bučk
  • 50 g stročjega fižola
  • sveže mleti poper
  • sok 1 limone

Priprava:

1 Ajdo nekajkrat oplaknite in jo po navodilih z embalaže do mehkega skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jo odcedite.

2 Oplaknite in osušite ribje filete, jih zrežite na porcije (150 g) in jih solite. V ponvi segrejte polovico masla in na njem specite filete. Najprej jih 4 minute pecite na strani s kožo, jih obrnite in jih pecite še 1 minuto.

3 Olupite korenje in ga zrežite na kolesca. Oplaknite brokoli in ga razdelite na majhne dele. Oplaknjeno bučko zrežite na kocke. Stročji fižol zrežite na majhne koščke. Zavrite slano vodo in v njej do mehkega skuhajte zelenjavo. Nato jo vzemite iz vode, jo za 30 sekund položite v hladno vodo in jo nato odcedite.

4 V ponvi segrejte preostalo maslo, nanj stresite ajdo, jo začinite s soljo in poprom ter primešajte zelenjavo. Malce jo segrejte in nakapajte z limonovim sokom. Solato postrezite s smučevimi fileti.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?