Kombinacija zveni nenavadno, a je nadvse okusna jed!
Za 4 osebe potrebujete:
- 100 g ajde
- sol
- 500 g smučevih filetov s kožo
- 50 g masla
- 50 g korenja
- 50 g brokolija
- 50 g bučk
- 50 g stročjega fižola
- sveže mleti poper
- sok 1 limone
Priprava:
1 Ajdo nekajkrat oplaknite in jo po navodilih z embalaže do mehkega skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jo odcedite.
2 Oplaknite in osušite ribje filete, jih zrežite na porcije (150 g) in jih solite. V ponvi segrejte polovico masla in na njem specite filete. Najprej jih 4 minute pecite na strani s kožo, jih obrnite in jih pecite še 1 minuto.
3 Olupite korenje in ga zrežite na kolesca. Oplaknite brokoli in ga razdelite na majhne dele. Oplaknjeno bučko zrežite na kocke. Stročji fižol zrežite na majhne koščke. Zavrite slano vodo in v njej do mehkega skuhajte zelenjavo. Nato jo vzemite iz vode, jo za 30 sekund položite v hladno vodo in jo nato odcedite.
4 V ponvi segrejte preostalo maslo, nanj stresite ajdo, jo začinite s soljo in poprom ter primešajte zelenjavo. Malce jo segrejte in nakapajte z limonovim sokom. Solato postrezite s smučevimi fileti.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?