Solata iz čičerke in fete

7. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Solata iz čičerke in fete

Solata je odlična tudi z mocarelo in dodanim češnjevim paradižnikom.

Za 4-6 oseb potrebujete

• 2 pločevinki čičerke (po 425 ml)

• 2 bio limoni

• 1 šop peteršilja

• 150 g fete

• 4–5 žlic olivnega olja

• sol, poper

• sladkor

Priprava

Čičerko stresite na cedilo, jo oplaknite in dobro odcedite. Limoni operite pod vročo vodo, ju osušite in naribajte lupino. Nato ju prerežite na pol in iztisnite sok. Peteršilj oplaknite in osušite. Lističe potrgajte z vejic in jih na grobo sesekljajte.

Feto zrežite na kocke in jo v skledi zmešajte s čičerko, peteršiljem, od 4 do 5 žlicami limoninega soka, limonino lupino in oljem. Solato začinite s soljo, poprom in sladkorjem. Pustite jo stati približno 30 minut, da se okusi povežejo in jo po okusu še začinite.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 200 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 12 g.