Solata s kozicami

13. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Solata s kozicami

Potreseno s hrustljavimi popečenimi kruhovimi kockami.

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g mešane solate
  • 40 g posušenih paradižnikov v olju
  • 2 rezini toasta
  • 2 žlici masla
  • 12 surovih kozic brez lupine
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • sol, poper
  • 1 ščepec sladkorja

Priprava

Očistite solato, jo operite in osušite v solatni centrifugi. Nato jo natrgajte na koščke. Paradižnike odcedite, pri tem prestrezite tekočino in jih zrežite na manjše koščke.

Kruhu odrežite skorjo, ga zrežite na kocke in jih zlatorumeno popecite na maslu. Nato jih odcedite na kuhinjskem papirju. Kozice po dolgem zarežite in odstranite čreva. Nato jih oplaknite, osušite in jih z vsake strani 2 minuti pecite na 2 žlicah olja. Začinite jih s soljo in poprom.

Za pripravo polivke zmešajte kis, sol, poper in sladkor. Primešajte še preostale 4 žlice oljčnega olja in prestreženo olje posušenih paradižnikov. Kozice postrezite s solato in jih potresite s popečenimi kruhovimi kockami. Na koncu solato pokapajte še s polivko.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 330 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 10 g.