Kuskus je odličen za poletne solate
Za 4 osebe potrebujete
- 200 g kuskusa
- 800 ml juhe
- 2 srednje velika jajčevca
- sol
- 100 ml oljčnega olja
- 4 korenčke
- 1 žlico masla
- 1 žličko tekočega medu
- sok pol limone
- 1 skodelico kuhane leče
- 200 g gostega jogurta
Priprava
Kuskus prelijte z vrelo juho in ga pustite stati. Ko posrka vso tekočino, mu primešajte kocko masla. Oplaknjena jajčevca zrežite na tanke rezine, jih solite in pustite stati približno 15 minut. Nato jih obrišite s papirnato brisačo. Rezine popecite na olju in jih ponovno osušite s papirnato brisačo. Očiščeno korenje zrežite na obročke, jih podušite na maslu in jih lahno solite. Primešate jim lahko še med in limonov sok.
Kuskusu primešajte korenje, lečo in jajčevce ter ga okrasite z jogurtom. Solato lahko postrežete toplo ali hladno.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 76 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem