Poletje je čas za recepte s svežimi kumarami
Za 4 osebe potrebujete
- 16 majhnih neolupljenih krompirjev
- morsko sol
- 250 g kisle smetane ali majoneze
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlički sladkorja
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1 žličko gorčičnih semen
- 1 strok česna
- 5 žlic rastlinskega olja
- strt rdeč poper
- 1 žličko sesekljanega origana
- 4 žlice drobno sesekljanih listov peteršilja
- olje na krompir
- sveže mlet poper
- 250 g kumare
- 3 majhne rdeče čebule
Priprava
Krompir očistite, ga v loncu prelijte s slano vodo in zavrite. Nato ga pokrijte in skuhajte do mehkega. Po kuhanju vodo odlijte, počakate, da se krompir ohladi, in ga nato prerežite na pol.
Medtem v veliki skledi stepite smetano ali majonezo, kis, sladkor in gorčico. Začinite z gorčičnimi semeni (prej jih lahko tudi zmeljete) in primešajte še strt česen. Masi postopoma vtepite tudi olje. Na koncu jo začinite s poprom, zelišči in soljo. Skledo pokrijte s folijo in jo postavite v hladilnik.
Krompir denite v vrečko, dodajte malce olja in ga pretresite. Nato ga porazdelite po segreti žar plošči ali rebrasti ponvi. Popecite ga ob občasnem obračanju. Medtem oplaknite kumaro in jo zrežite na rezine. Te še prepolovite. Olupite čebulo, jo zrežite na tanke obročke in jih primešajte kumaram. Pečen krompir malce ohladite, ga stresite v skledo in po njem razporedite zelenjavo, ki ste jo zmešali z marinado. Začinite s soljo in poprom.
Čas priprave: približno 50 minut + čas za ohlajanje krompirja.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 51 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?