Odlična priloga ob jedeh iz žara
Za 4 osebe potrebujete
- 2 veliki rdeči papriki
- 1/2 majhne bele štruce ali 1 bageto
- 6 žlic olja
- sol
- sveže mlet poper
- 1 rdečo čebulo
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 1/2 žličke mlete paprike
- sesekljan drobnjak
Priprava
Segrejte žar, nanj položite papriki in ju pecite z vseh strani toliko časa, da se koža obarva črno. Nato ju denite v skledo in jo za nekaj minut pokrijte. Papriki nato olupite in ju zrežite na trakove.
Kruh zrežite na rezine, jih nakapajte z oljem in začinite s soljo in poprom. Rezine na obeh straneh zlato rjavo popecite na žaru.
Olupljeno čebulo zrežite na tanke rezine in jih zmešajte z vinskim kisom in mleto papriko. Dodajte še čebulo, pečeno papriko in kocke kruha. Solato potresite z drobnjakom, jo lahno premešajte in postrezite.
Namig: solata bo še boljša, če jo boste prej postavili v hladilnik. Kruh lahko dodate tik pred serviranjem.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 24 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?