Avokado pomaga hujšati, poskrbi za zdravje oči, ščiti pred stresom in izboljša počutje ...
Z naštevanjem bi lahko nadaljevali, a več o tem si preberite v prispevku 8 razlogov, zakaj je avokado kralj med sadeži.
Mi pa se lotimo priprave solate.
Sestavine za 4 porcije:
- 1 čebula
- 1/2 šopka sesekljanega peteršilja
- 2 avokada
- 1 bučka
- 1 paradižnik
- sok 2 limet
- 400 g tofuja
- sol in poper
- 3–4 žlice moke
- 4 žlice sončničnega olja
- groba morska sol
Priprava:
1. Čebulo olupite in narežite. Peteršilj operite, osušite in na grobo sesekljajte. Zmešajte s čebulo. Očistite bučko in paradižnik, odstranite semena. Narežite na tanke koščke.
2. Avokado prepolovite, odstranite koščico, ga olupite in narežite na rezine. Pokapajte z nekaj kapljicami limetinega soka.
3. Tofu narežite na približno 1,5 cm debele rezine, jih posolite in poprajte ter posujte z moko. V ponvi segrejte 2 žlici olja in tofu popecite z obeh strani. Položite ga na pekač in ga pustite v pečici na 80 stopinj, da ostane topel.
4. Na vročem olju popecite rezine avokada, ga razporedite po krožnikih, dodajte čebulo in tofu, pokapajte z limetinim sokom ter posolite z grobo soljo.
Nasveti:
- Zraven se prileže popečen česnov kruh.
- Solati dodajte vam najljubšo sezonsko zelenjavo in sadje.
- Ljubiteljem morskih jedi priporočamo rakce.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?