Solata s popečenim avokadom

15. 4. 2015
Solata s popečenim avokadom (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Avokado pomaga hujšati, poskrbi za zdravje oči, ščiti pred stresom in izboljša počutje ...

Z naštevanjem bi lahko nadaljevali, a več o tem si preberite v prispevku 8 razlogov, zakaj je avokado kralj med sadeži.

Mi pa se lotimo priprave solate.

Sestavine za 4 porcije:
  • 1 čebula
  • 1/2 šopka sesekljanega peteršilja
  • 2 avokada 
  • 1 bučka
  • 1 paradižnik
  • sok 2 limet
  • 400 g tofuja
  • sol in poper 
  • 3–4 žlice moke
  • 4 žlice sončničnega olja 
  • groba morska sol
Priprava:

1. Čebulo olupite in narežite. Peteršilj operite, osušite in na grobo sesekljajte. Zmešajte s čebulo. Očistite bučko in paradižnik, odstranite semena. Narežite na tanke koščke.

2. Avokado prepolovite, odstranite koščico, ga olupite in narežite na rezine. Pokapajte z nekaj kapljicami limetinega soka.

3. Tofu narežite na približno 1,5 cm debele rezine, jih posolite in poprajte ter posujte z moko. V ponvi segrejte 2 žlici olja in tofu popecite z obeh strani. Položite ga na pekač in ga pustite v pečici na 80 stopinj, da ostane topel.

Se še spomnite vrednotnic? Kako priljubljeno je osebno dopolnilno delo danes

4. Na vročem olju popecite rezine avokada, ga razporedite po krožnikih, dodajte čebulo in tofu, pokapajte z limetinim sokom ter posolite z grobo soljo.

Nasveti:

  • Zraven se prileže popečen česnov kruh.
  • Solati dodajte vam najljubšo sezonsko zelenjavo in sadje.
  • Ljubiteljem morskih jedi priporočamo rakce.