Idealno poletno kosilo
Za 4 osebe potrebujete
- 250 g polžkov brez jajc
- sol
- 2 stebli belušne zelene
- poper
- 150 g artičok (pločevinka)
- 3 stebla bazilike
- 50 g rozin
- 2 žlici pinjol
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice svetlega kisa
Priprava
Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju vodo odlijte in testenine oblijte s hladno vodo. Zeleno očistite in jo zrežite na tanke rezine. Artičoke odcedite in jih prepolovite. Lističe bazilike zrežite na drobne koščke.
Odcejenim testeninam primešajte artičoke, zeleno, rozine, pinjole, baziliko, olje in kis ter vse skupaj začinite. Solata naj stoji približno 30 minut, nato pa jo po želji okrasite še z dodatno baziliko.
Čas priprave: 50 minut.
Na osebo približno 390 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 53 g.