Polna svežine in vitaminov
Za 4 osebe potrebujete
- 1 rdečkasto solato (hrastovka)
- 1 zeleno solato (lollo biondo)
- 4 žlice zelene kreše
- 100 g gorgonzole
- 2 pomaranči
- 80 g slanine v kosu
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlici pomarančnega soka
- 1 žlico limonovega soka
- sol
Priprava
Temeljito oplaknite obe vrsti solate, ju otresite in lističe natrgajte na koščke. Gorgonzolo zrežite na kocke.
Pomaranči olupite in ju razdelite na krhlje. Slanino zrežite na paličice in jih brez dodatka maščobe popražite v teflonski ponvi.
Zmešajte oljčno olje in obe vrsti sokov, sol in malce sladkorja.
Solato porazdelite po skodelicah in jo obložite s sirom, pomarančami in slanino. Nakapajte s polivko in potresite s krešo.
Čas priprave: približno 15 minut.
Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 16 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem