Naj bo barvito na vašem krožniku!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g rdeče leče
- 200 g stročjega fižola
- 1 rdečo papriko
- 100 g redkvice
- 1 rdečo čebulo
- 1 solato
- 1 limono
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol, sveže mleti črni poper
- 4 jajca
Priprava:
1 Rdečo lečo skuhajte po navodilih z embalaže, jo odcedite in ohladite. Očistite stročji fižol in ga 3 do 4 minute kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga odcedite.
2 Očistite papriko, redkvice, rdečo čebulo in solato ter zelenjavo zrežite na majhne koščke.
3 Zmešajte olivno olje, gorčico, limonov sok, sol in poper. Pripravljeno polivko zmešajte z zelenjavo, lečo in fižolom.
4 Solato razporedite po krožnikih, dodajte kuhana jajca in jo postrezite s kruhom.
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"