Kot nalašč za sobotno krepčilno malico ... ali večerjo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 8 rezin slanine
- olje
- 4 jajca
- 400 g listov mlade špinače
- 1 rdečo čebulo
- 1 šopek redkvic
- 150 g vloženih gob
- 2 žlici olivnega olja
- 1–2 žlici rdečega vinskega kisa
- sol, sveže mleti poper
Priprava:
1 Slanino zrežite na kocke. Hrustljavo jih popražite na majhni količini olja in jih odcedite na papirnati brisači.
2 Jajca skuhajte v trdo in jih ohladite pod hladno tekočo vodo. Nato jih olupite, zrežite na četrtine ali pa jih prepolovite. Oplaknite liste špinače in jih odcedite.
3 Olupite čebulo, jo prepolovite in jo po dolgem zrežite na majhne koščke. Oplaknite redkvice in jih zrežite na rezine. Vložene gobe odcedite.
4 Vso zelenjavo in gobe stresite v večjo skledo in jih nakapajte z olivnim oljem ter začinite s soljo in poprom. Solato za 15 minut postavite v hladilnik. Nato jo porazdelite po krožnikih, povrhu razporedite hrustljavo slanino in jajca ter jo postrezite s polnozrnatim kruhom.
Foto: Profimedia