Palačinke v pomladnih barvah...
Za 4 osebe potrebujete:
- 6 jajc
- 200 g pasirane skute
- 80 g mlade špinače + mlado špinačo za okrasitev
- 100 ml mleka
- 2 stroka česna
- ščepec soli
- 140 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- olje za cvrenje
- sveže mleti črni poper
Priprava:
1 V skledo ubijte 2 jajci. Dodajte skuto in vse skupaj stepite. Špinačo prelijte z vrelo vodo, odcedite, iztisnite odvečno tekočino in špinačo sesekljajte v električnem mešalniku. Prilijte mleko in vse skupaj gladko zmešajte. Špinačno mleko primešajte skuti z jajci. Dodajte strt česen in sol ter moko s pecilnim praškom.
2 Pripravljeno testo z zajemalko vlijte v vročo naoljeno ponev specite približno 1 cm debelo palačinko. Na obeh straneh jo zlato zapecite. Preostale palačinke pripravite na enak način.
3 Ponev naoljite in vanjo ubijte preostala jajca. Pecite jih toliko časa, da zakrknejo, rumenjak pa ostane še malo tekoč. Začinite s soljo, poprom in jajca postrezite s palačinkami s svežo špinačo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?