Pričarajte si pomlad, s spomladanskimi zavitki.
Za približno 12 kosov potrebujete
• 400 g svinjske ribice
• 1 korenček
• 2 tanka pora
• 1 strok česna
• 1 cm svežega ingverja
• 2 žlici olja
• sol, poper
• ½ žličke azijske začimbne mešanice sambal oelek
• 2 lista vlečenega testa (40 x 50 cm)
• 1 žlico raztopljenega masla
• 1 beljak
• 700 ml olja za cvrtje
Priprava
Meso, zelenjavo in ingver sesekljate. Na olju popecite meso. Dodajte česen, ingver, korenje in por ter prepražite. Nadev začinite s soljo, poprom in mešanico sambal oelek ter ga ohladite.
En list testa premažite z maslom in ga pokrijte z drugim listom. Zrežite ga na kvadrate (12 x 12 cm), po njih razporedite nadev in jih zvijte.
Konce premažite z beljakom in jih stisnite skupaj. Zvite ocvrite v vročem olju in jih po želji postrezite s kumaro in paradižnikovo omako.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 170 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 4 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?