Preprosto, hitro in okusno
Za 4 osebe potrebujete
- 1 rdeč blag čili
- po 2 rdeči in zeleni papriki
- 1 šalotko
- 1 strok česna
- pol šopka zelišč (na primer krebuljica, bazilika)
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 5 žlic oljčnega olja
- sol, poper
- sladkor
- 4 goveje steake (po približno 200 g)
Priprava
Čili prepolovite, postrgajte semena, ga oplaknite in zrežite na kocke. Paprike operite, jih prepolovite, odstranite semenje in jih zrežite na kocke.
Šalotko in česen olupite ter oboje sesekljajte. Zelišča oplaknite, jih otresite do suhega, potrgajte lističe in jih sesekljajte ali pa zrežite na trakove. Zmešajte papriko, šalotko, česen, čili, zelišča, kis in 4 žlice olja ter mešanico začinite s soljo, poprom in sladkorjem.
Steake oplaknite, jih začinite s soljo in poprom ter jih premažite z malce olja. Nato jih na vročem žaru ali pa v rebrasti ponvi z vsake strani pecite 4–7 minut. Postrezite jih s salso in po želji okrasite še z zelišči.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo približno 420 kcal, beljakovine: 47 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 4 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?