Hitro na mizi...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g svinjskega fileja
- 4 žlice olja
- 1 žlico gorčice
- sol, sveže mleti poper
- 1 oranžno papriko
- 1 rdečo papriko
- 1 čili
- 2 čebuli
- ½ pora
- 2 paradižnika
- 100 g hrena
Priprava:
1 Očistite meso in ga zrežite na trakove. Primešajte jim malo olja, gorčice, soli in popra ter pustite meso počivati nekaj minut.
2 Na preostalem olju na visoki temperaturi najprej rjavo zapecite koščke mesa in dodajte še koščke paprik, čilija, čebule in pora. Prilijte še malo vode in pražite 3 do 4 minute.
3 Na koncu dodajte koščke paradižnikov in jed začinite s soljo. Olupite hren, ga drobno nastrgajte in ga potresite po jedi. Zraven postrezite riž.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa