Mmmm ribica!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g svinjske ribice
- sol, sveže mleti poper
- olje
Za pire:
- 500 g sladkega krompirja
- 50 g masla
- sol
Za omako:
- 100 ml rdečega vina
- 100 g brusnic
- 10 g drobno mletega sladkorja
- 1/2 čilija
- 3 vejice timijana
- peteršilj
Priprava:
1 Meso oplaknite in ga natrite s soljo in poprom. Nato ga z obeh strani popecite v naoljeni ponvi. Položite ga v pekač in ga 11 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
2 Olupite sladki krompir in ga zrežite na majhne kocke. Stresite ga v slano vodo, dodajte maslo, zavrite in kuhajte približno 30 minut. Po koncu kuhanja ga odcedite, dodajte maslo in ga pretlačite.
3 Meso vzemite iz pekača in omaki dodajte rdeče vino, brusnice in sladkor. Segrejte in pustite lahno vreti 5 minut. Dodajte sesekljan čili in timijan ter omako kuhajte še 5 minut. Odcedite odvečno vodo, omako pretlačite s paličnim mešalnikom in jo še začinite. Meso zrežite na rezine in jih postrezite s pirejem sladkega krompirja in brusnično omako. Jed potresite s peteršiljem.