Čudovito začinjeni in sočni steaki
Za 4 osebe potrebujete
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 žličko grobe morske soli
- 750 g krompirja, ki se ne razkuha
- 4 svinjske steake (hrbet, po 150 g)
- sol, poper
- 1 šopek bazilike
- 1 šopek gladkega peteršilja
- 2 debeli rezini belega kruha (brez skorje)
- 2 stroka česna
- 2 žlici zelene olivne tapenade (iz kozarčka)
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). V skledi zmešajte 3 žlice olja in morsko sol. Krompir oplaknite, ga obrišite in ga po dolgem zrežite na krhlje. Stresite ga na olje, premešajte in ga porazdelite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Krompir pecite približno 45–50 minut in ga v tem času nekajkrat obrnite.
Steake oplaknite in jih otrite s kuhinjskim papirjem. V ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem steake z vsake strani pecite 2–3 minute. Začinite in jih položite v model za narastke. Zelišča oplaknite in potrgajte lističe. Zmešajte jih s kruhom in olupljenim česnom ter vse skupaj sesekljajte v električnem mešalniku. Primešajte preostalo olje. Po mesu namažite olivno tapenado in jo potresite z zeliščno mešanico. Steake položite h krompirju in jih pecite še približno 5 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut.
Na osebo približno 350 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 30 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija