Samo nekaj dni nas loči od Božiča! Imate že pripravljene praznične sladice? Preverite, kako jih shraniti tako, da bodo ohranile svojo svežino in okus.
Le kdo ne obožuje prazničnih sladic? Včasih pa so prazniki kar malo nori, zato je super, če lahko dobrote pripravite že vnaprej. Ob tem pa je pomembno, da sladice tudi ustrezno shranite in tako zagotovite, da bodo ohranile svoj okus.
Koliko časa so sladice še dobre in kako jih shranjevati?
V splošnem velja, da lahko sladico hranite v hladilniku ali pri sobni temperaturi toliko časa, kot je na enak način varno shranjevati njegovo najbolj občutljivo sestavino.
- Piškote in medenjake je najbolje hraniti v zaprti pločevinasti škatli. Ključno je, da so obvarovani pred vlago. Hranite jih na sobni temperaturi, pomembno pa je, da jih v škatlo pospravite šele, ko so ohlajeni. Na ta način v povprečju zdržijo 2 tedna.
- Pecivo iz kvašenega, krhkega in listnatega testa je najboljše sveže. Najbolje je, da ga zamrznete še surovega ali pol pečenega in ga na dan, ko ga nameravete postreči, spečete do konca.
- Torte in kremasta peciva lahko stojijo v hladilniku maksimalno tri dni. Shranjevanje na sobni temperaturi ni priporočljivo.
Seveda je veliko odvisno od tega, iz katerih sestavin in na kakšen način so vaše sladice pripravljene. To je samo nekaj osnovnih napotkov, ki so vam pri shranjevanju lahko v pomoč.
- Preberite tudi: Izbrskali smo recept za najbolj ENOSTAVNE BOŽIČNE PIŠKOTE. Preverite, kako jih pripraviti!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?