Kaj pa, če bi letos božično torto pripravili malo drugače? Naredite jo v "snickers" različici, ki bo navdušila vse sladokusce!
Sestavine:
Za torto:
- 230 g masla (+ dodatno za namastitev pekača)
- 150 g arašidov, drobno nasekljanih
- 100 g pekan orehov, drobno nasekljanih
- 200 g rozin
- 100 g karamele v kockah, grobo sesekljane
- 220 g večnamenske moke
- 200 g sladkorja
- 50 g mletih mandljev
- 4 velika jajca
- 2 žlici medu
- 3 žlice namaza dulce di leche
- Pol čajne žličke soli
Za preliv:
- 100 g javorjevega sirupa
- 50 g masla
- 100 g arašidov
- 50 g pekan orehov
- 50 g mandljev v lističih
- 50 g večnamenske moke
- Pol čajne žličke soli
Postopek:
1. V skledi premešajte arašide, pekan orehe, datlje, rozine in karamelo, nato pa v ločeni posodi pomešajte moko, sol, sladkor in mlete mandlje. Mokasti mešanici z električnim mešalnikom z metlicami primešajte še jajca, maslo in med. Dobljeni masi primešajte še mešanico v prvi skledi.
2. Masi na koncu vmešajte še namaz dulce de leche ter vse skupaj prelijte v namaščen pekač, obložen s peki papirjem. Torto pecite 1 uro pri temperaturi 160°C, nato pa jo pokrijte s peki papirjem in pecite še približno 1 uro 20 minut pri temperaturi 150°C.
3. V ponvi segrejte sirup in maslo, mešanici pa nato vmešajte še sol, oreščke in moko. Dobljen preliv prelijte čez pečeno torto in vse skupaj pecite še 10 - 15 minut pir temperaturi 200°C.
4. Počakajte, da se torta nekoliko ohladi in jo nato postrezite.
- Preberite tudi: RECEPT: Do zdrave različice "snickers" sladice v samo 5 korakih!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?