TAKO pripravite slastno božično torto v "snickers" različici!

22. 12. 2022
Deli
TAKO pripravite slastno božično torto v "snickers" različici! (foto: Instagram @thebakeamore (posnetek zaslona))
Instagram @thebakeamore (posnetek zaslona)

Kaj pa, če bi letos božično torto pripravili malo drugače? Naredite jo v "snickers" različici, ki bo navdušila vse sladokusce!

Sestavine:

Za torto:

  • 230 g masla (+ dodatno za namastitev pekača)
  • 150 g arašidov, drobno nasekljanih
  • 100 g pekan orehov, drobno nasekljanih
  • 200 g rozin
  • 100 g karamele v kockah, grobo sesekljane
  • 220 g večnamenske moke
  • 200 g sladkorja
  • 50 g mletih mandljev
  • 4 velika jajca
  • 2 žlici medu
  • 3 žlice namaza dulce di leche
  • Pol čajne žličke soli

Za preliv:

  • 100 g javorjevega sirupa
  • 50 g masla
  • 100 g arašidov
  • 50 g pekan orehov
  • 50 g mandljev v lističih
  • 50 g večnamenske moke
  • Pol čajne žličke soli
Postopek:

1. V skledi premešajte arašide, pekan orehe, datlje, rozine in karamelo, nato pa v ločeni posodi pomešajte moko, sol, sladkor in mlete mandlje. Mokasti mešanici z električnim mešalnikom z metlicami primešajte še jajca, maslo in med. Dobljeni masi primešajte še mešanico v prvi skledi.

2. Masi na koncu vmešajte še namaz dulce de leche ter vse skupaj prelijte v namaščen pekač, obložen s peki papirjem. Torto pecite 1 uro pri temperaturi 160°C, nato pa jo pokrijte s peki papirjem in pecite še približno 1 uro 20 minut pri temperaturi 150°C.

3. V ponvi segrejte sirup in maslo, mešanici pa nato vmešajte še sol, oreščke in moko. Dobljen preliv prelijte čez pečeno torto in vse skupaj pecite še 10 - 15 minut pir temperaturi 200°C.

4. Počakajte, da se torta nekoliko ohladi in jo nato postrezite.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?