Včasih ni časa za dolgotrajno kuhanje kosila, a to še ne pomeni, da obroki ne morejo biti okusni. Preverite, kako v zgolj 20 minutah pripravite noro dobro kosilo!
Sestavine:
- 500 g njokov
- 150 g mocarele
Za paradižnikovo omako:
- 500 g pelatov
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica moke
- 1 manjša čebula
- 3 stroki česna
- Sol, poper, origano in bazilika po okusu
Za bešamel:
- 2 žlici olja
- 1 žlica moke
- 300 ml mleka
- 30 g naribanega parmezana
- Sol in poper po okusu
Da si kuhanje še bolj poenostavite, lahko uporabite tudi kupljen bešamel ter paradižnikovo omako.
Priprava:
1. V lonec natočite vodo in jo pristavite na kuhalnik. Ko ta zavre, skuhajte njoke po navodilih na embalaži.
2. Medtem, ko se kuhajo njoki, pripravite paradižnikovo omako. Na oljčnem olju prepražite drobno nasekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodajte še moko in dobro premešajte. Nato dodajte še pelate in mešajte, dokler ne razpadejo, na koncu pa primešajte še začimbe po okusu.
3. Nato je čas za pripravo bešamela. V olje dodajte moko in na hitro pomešajte, da moka zadiši. Nato počasi vmešajte mleko, na koncu pa dodajte še parmezan in začimbe ter vse skupaj dobro premešajte.
4. Njoke vmešajte v paradižnikovo omako in jih stresite na pekač z višjim robom. Po vrhu razporedite bešamel, čisto na koncu pa posujte še naribano mocarelo.
5. Njoke pecite 10 minut pri temperaturi 220°C oziroma dokler se sir ne stopi. Jed nato postrezite še toplo.
Morda bi vas zanimalo tudi:
Razbijanje mitov o prehrani z Jernejem Ogrinom
Kaj pa, če bi se med kuhanjem kosila naučili še nečesa novega o prehrani? Prisluhnite epizodi Aktivni podkasta, v kateri z magistrom prehrane razbijamo prehranske mite in odkrivamo, katere so najpogostejše napake, ki jih ljudje počnejo pri hujšanju.
Epizoda je na voljo tukaj:
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem