Testeninska solata s hrenovko

9. 7. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Testeninska solata s hrenovko

Sočno in aromatično.

Za 4 osebe potrebujete

• 200 g svedrčkov

• sol

• 150 g hrenovk 

• 1 rdečo čebulo

• 3 žlice limoninega soka

• 6 žlic oljčnega olja

• poper

• sladkor

• 200 g češnjevih paradižnikov

• 1 šopek krebuljice

Priprava

Testenine skuhajte v obilici vrele slane vode po navodilih z embalaže. Po koncu kuhanja jih dobro odcedite in pri tem prestrezite pet žlic vode. Hrenovko prepolovite po dolgem, jo olupite in jo zrežite na tanke rezine. Čebulo olupite in jo zrežite na tanke paličice.

Limonin sok zmešajte z oljem, soljo, poprom in sladkorjem. Zmešajte testenine, hrenovke, čebulo, polivko ter prestreženo vodo in pustite stati približno 30 minut. Paradižnike zrežite na četrtine in jih skupaj z lističi krebuljice primešajte solati. Začinite.

Čas priprave: približno 70 minut.

Na osebo približno 420 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 38 g.