Dišeča in slastna sladica ...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 50 g mandljevih piškotov
- 80 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 50 g koruznega škroba
- 3 jajca
- 80 g drobno mletega sladkorja
Za kremo:
- 250 ml smetane
- 10 g želatine v prahu
- 250 g maskarponeja
- 40 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 20 ml mandljevega likerja
- 100 g marelic
Za okrasitev:
- 40 ml močne črne kave
- 20 g kakava
- mandljeve piškote
Priprava:
1 Piškote drobno zmeljite. Primešajte jim presejano moko, pecilni prašek in škrob. Jajca penasto stepite s sladkorjem in nato počasi vmešajte še mokasto mešanico. Prelijte v model, obložen s papirjem za peko, in testo 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
2 Pečeno testo prevrnite iz modla in počakajte, da se ohladi. Previdno odstranite papir za peko.
3 Zavrite polovico smetane in kozico odstavite. Dodajte želatino in mešajte toliko časa, da se stopi. Preostalo smetano čvrsto stepite. Zmešajte maskarpone, sladkor v prahu, vaniljev sladkor in mandljev liker. Nato dodajte stepeno smetano in stopljeno želatino.
4 Testo nakapajte z moko. Po njem premažite kremo in jo prekrijte s koščki marelic. Testo zvijte in rulado postavite v hladilnik, da se strdi. Potresite jo s kakavom, zrežite na rezine in okrasite s piškoti.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?