Tiramisu torta

28. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tiramisu torta (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Italijanska klasična sladica je prava paša za oči in usta tudi v tej obliki

Za 14 kosov potrebujete

Za biskvit:

  • 40 g masla
  • 5 jajc
  • 140 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 100 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 80 g mletih mandljev

In:

  • 750 g smetane
  • 50 g kavnih zrn
  • 300 g maskarponeja
  • 250 g puste skute
  • 75 g sladkorja
  • 8 listov želatine
  • 9 žlic mandljevega likerja
  • 5 žlic kave
  • 6 žlic kakava v prahu
  • 6 bebi piškotov

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Stopite maslo. Penasto stepite jajca, sladkor in vaniljev sladkor. Na mešanico presejte moko in pecilni prašek. Nato primešajte še mandlje in maslo. Testo denite v namaščen tortni model (premera 26 cm), ga pogladite in pecite 40 do 45 minut.

Smetano zavrite s kavnimi zrni in jo približno 20 minut pustite stati pri zelo nizki temperaturi. Precedite, prestrezite smetano in jo pustite, da se ohladi.

Zmešajte maskarpone, skuto in sladkor. Namočite želatino, jo ožemite in jo stopite v 4 žlicah toplega likerja. Nato jo primešajte kremi. Smetano čvrsto stepite in jo polovico primešajte kremi, preostanek pa shranite v hladilniku. Biskvit vodoravno prerežite na 4 dele. Prvo dno obdajte s tortnim obročem. 5 žlic likerja zmešajte s kavo in z nekaj tekočine nakapajte dno. Potresite ga še s kakavom v prahu in prvi del testa na tanko premažite s kremo. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zaključite s kremo. Torto za 4 ure postavite v hladilnik. Robove torte nato premažite s preostankom smetane. Zdrobite bebi piškote in jih zatisnite v robove torte. Po želji torto še okrasite.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut + hlajenje 4 ure.

Na kos: približno 490 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"