V zavetrju sence si lahko z užitkom privoščite to čudovito slaščico, ki vas bo prijetno osvežila in razvajala brbončice.
Sorbet je osvežilna nizkokalorična sladica, ki v nasprotju z nekaterimi drugimi sladolednimi izdelki ne vsebuje mleka in maščob.
Odlično se poda na poletni jedilnik in k lahkotnejšim obrokom. Brezalkoholen sorbet je narejen na osnovi vode, sadja (sadnega soka ali pireja) in sladkorja, vendar pa lahko zadnjo sestavino mirne vesti tudi izpustite.
Mangov sorbet z banano in ananasom
Za pripravo potrebujete:
- 2 banani,
- 1 skodelica zamrznjenega manga,
- 1 skodelica zamrznjenega ananasa,
- borovnice
Priprava:
Sestavine zmešajte v blenderju, da dobite gladko in gosto kremo. Sorbet zamrznite za nekaj ur, postrežete pa ga po želji, lahko s svežimi borovnicami ali malinami.
Limetin sorbet
Za pripravo potrebujete:
- 600 ml vode,
- sladkor po okusu,
- 1 žličko naribane lupine limete,
- 1 beljak,
- 8 velikih limet,
- lističe mete
Priprava:
Vodo, sladkor in naribano limetino lupino prevrite in ohladite. Beljak čvrsto stepite. Limete operite pod vročo vodo in jih osušite. Iz njih iztisnite sok in ga vmešajte v ohlajeno sladko vodo. Nato primešajte še sneg. Maso dajte v zamrzovalnik za 3–4 ure. Vmes jo vsako uro z vilicami temeljito premešajte. Kepice sorbeta postrezite v skodelicah in okrasite z lističi mete.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?