Svežina jagod in rabarbare v sladki kombinaciji okusov ...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 200 g moke
- 60 g sladkorja v prahu
- 150 g masla
- 1 vaniljev sladkor
- 1 žlico nastrgane limonine lupinice
- 1 jajce
Za kremo:
- 250 ml mleka
- 50 g drobno mletega sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 250 g skute
- 300 g rabarbare
Za okrasitev:
- 150 g svežih jagod
Priprava:
1 Presejte moko in sladkor v prahu, dodajte koščke masla, vaniljev sladkor, limonino lupinico in jajce ter zgnetite mehko in voljno testo. Za 30 minut ga postavite v hladilnik.
2 Testo razvaljajte v krog, premera 30 cm, in z njim obložite tortni model (premera 24 cm). Oblikujte 3 cm visok rob.
3 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo in jo ohladite z mešanjem. Primešajte skuto in kremo porazdelite po testu.
4 Očistite rabarbaro, jo olupite in zrežite na majhne koščke. Razporedite jih po kremi. Torto 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato pa torto pred serviranjem okrasite še z jagodami.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"