Ne samo okusna, tudi lepa je!
Za 12 kosov potrebujete:
- 3 jajca
- 50 g drobno mletega sladkorja
- 70 g moke
Za kremo:
- 5 g želatine
- 250 ml smetane
- 125 g jogurta
- 70 g sladkorja v prahu
Za okrasitev:
- 400 g marcipana
- nekaj kapljic rdeče živilske barve
- marcipanove rožice
- sladkorne perlice
Priprava:
1 Jajca penasto stepite s sladkorjem. Na peno presejte moko in jo vmešajte. Testo prelijte v dva torna modla (15 in 8 cm premera) in pogladite površino. Testo 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Ko se ohladita, ju prevrnite iz modla in ju vodoravno prerežite.
2 Želatino namočite v hladni vodi in jo stopite po navodilih z embalaže. Smetano čvrsto stepite. V skledi zmešajte jogurt, sladkor v prahu, želatino in stepeno smetano. Spodnja dela biskvita premažite s kremo in jo pokrijte z vrhnjima deloma. Torti postavite v hladilnik.
3 Manjši biskvit položite na večjega. Marcipan dobro pregnetite in ga obarvajte z živilsko bravo. Nato ga razvaljajte v večji krog in z njim oblecite torto. Okrasite jo z marcipanovimi rožicami in sladkornimi perlicami.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?