Sladica, ki poboža tudi dušo ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 breskve
- 100 g sladkorja
- 1 žlico medu
- 1 žlico masla
- 200 g biskvitnih oblatov
- 6 žlic ruma
Za kremo:
- 2 rumenjaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 250 g maskarponeja
- 1 vaniljev sladkor
- 200 ml smetane
Priprava:
1 Breskve prepolovite in odstranite koščice. Sladkor počasi karamelizirajte v teflonski ponvi. Nato primešajte med in maslo. Dodajte polovice breskev in počasi prilijte 100 ml vroče vode. Karamelo premešajte in breskve v njej kuhajte približno 5 minut. Nato ponev odstavite.
2 Iz biskvitnih oblatov izrežite kroge in jih zatisnite ob dno kozarcev. Nakapajte jih z rumom.
3 Za pripravo kreme rumenjaka in sladkor v prahu nad vročo vodno kopeljo stepite v peno.askarponeju primešajte preostali sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Nato dodajte še rumenjakovo peno in stepeno smetano.
4 Kremo dajte v vrečko za dresiranje in jo nabrizgajte v kozarce. V vsakega položite karamelizirano breskev in jo nakapajte s sokom.
Foto: Profimedia