Sladica za ljubitelje vanilije.
Za 8 oseb potrebujete
• 4 rumenjake
• 100 g sladkorja
• sredica 2 vaniljevih strokov
• 100 ml jabolčnega soka
• 125 g spekulas piškotov
• 400 g smetane
Priprava
Zvonaste modele (po 250 ml) postavite v hladilnik. Rumenjake, sladkor, vaniljevo sredico in jabolčni sok v kovinski posodi nad vročo vodno kopeljo stepajte toliko časa, da masa postane svetlo rumena in kremasta. Maso prestavite v mrzlo kopel in jo med stepanjem ohladite.
Piškote razdrobite in jih primešajte masi. V maso vmešajte še stepeno smetano in jo razdelite po modelih. Parfe čez noč postavite v zamrzovalnik. Tik pred serviranjem modele na hitro potopite v vročo vodo, parfeje zvrnite na krožnike in jih po želji okrasite.
Čas priprave: približno 8 ur 30 minut.
Na osebo: približno 300 kcal, beljakovine: 4 g,
maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 24 g.