Malce drugačen, a nadvse okusen sendvič!
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g fileja piščančjih prsi
- sol, sveže mleti črni poper
- 3 stroke česna
- olivno olje
- 2 bageti
Za zelenjavo:
- 120 g korenja
- 120 g bele redkve
- 1 kumaro
- 100 g sladkorja
- 200 ml riževega kisa
- 100 g majoneze
- 10 vejic koriandra
- 1 šop mlade čebule
- 100 g sladke čili omake
Priprava:
1 Očistite meso, ga z obeh strani začinite s soljo in poprom ter ga natrite s strtim česnom in olivnim oljem. Meso zavijte v folijo za živila in ga za 1 uro postavite v hladilnik. Nato ga z obeh strani 6 minut pecite v teflonski ponvi. Med peko ga nekajkrat obrnite. Po peki naj nekaj časa počiva na krožniku, nato pa ga zrežite na rezine.
2 Olupite korenje, redkev in kumaro ter vse skupaj zrežite na dolge paličice. Vodi dodajte sladkor in kis ter jo zavrite. V njej 20 minut kuhajte korenje in redkev, zadnjih 5 minut pa dodajte še kumaro.
3 Bageti prerežite na pol in ju premažite z majonezo. Obložite z zelenjavo in rezinami mesa ter potresite s sesekljanim koriandrom in mlado čebulo. Nakapajte s kapljicami sladke čili omake in pokrijte z vrhnjimi deli bagete.
Foto: Profimedia