Ne veste, kaj bi kuhali ta vikend? Pripravite lahke polpete s piščancem in bučkami, ki so polnega okusa, priprava pa je neverjetno enostavna!
Sestavine:
- 200 g naribanih in odcejenih bučk
- 300 g mletih piščančjih prsi (če imate cela piščančja prsa, jih narežite na majhne koščke)
- 50 g naribanega parmezana
- 1 strok česna
- 1 jajce
- 50 g krušnih drobtin
- Oljčno olje
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. V skledi premešajte piščančj prsi, parmezan, česen, jajce, sol, poper in dobro odcejene naribane bučke. Na koncu dodajte še polovico krušnih drobtin in dobro pomešajte, da dobite homogeno maso.
2. Iz mase z rokami ali s pomočjo žlice oblikujte polpete in jih na koncu povaljajte v preostanku drobtin.
3. Na segretem olju pri srednji temperaturi popecite polpete, da dobijo zlato rjavo barvo (približno 10 minut na vsaki strani). Pečene polpete položite na krožnik, obložen s papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo.
Polpete lahko postrežete tople ali ohlajene s skledo svoje najljubše solate.
Vas zanima tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor?
Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.
Novi epizodi prisluhnite tukaj: