Poceni in okusno: Kosilo, polno beljakovin, ki ga boste naredili že v pičlih 5 minutah!

21. 8. 2023
Deli
Poceni in okusno: Kosilo, polno beljakovin, ki ga boste naredili že v pičlih 5 minutah! (foto: Profimedia)
Profimedia

Marsikdo si v hitrem in aktivnem tempu življenja ne more privoščiti vsakodnevne dolge priprave obrokov. 

Če ste med njimi tudi vi ali pa preprosto zgolj obožujete hitro pripravo okusne hrane, bi morali preizkusiti tortiljo. Natančneje, tortiljo z ocvrtimi jajci, začinjenim fižolom in zelenjavo po vaši izbiri.

Recept vas ne bo razočaral, saj gre za preprost in hranljiv obrok, poln beljakovin, ki vam bo dal dovolj energije za dnevne aktivnosti, brez, da bi v trebuhu čutili občutek teže ali imeli skrbi, da ste zaužili preveč ogljikovih hidratov.

Preden vam zaupamo podrobnosti, velja omeniti, da lahko tortilje pripravite sami iz moke in vode ali pa uporabite že vnaprej pripravljene kupljene v trgovini. Prav tako lahko tudi fižol po želji predhodno skuhate in shranite v hladilniku, ali pa uporabite fižol iz konzerve.  

Sneg in dež nad Slovenijo: spremljajte, kako se premikajo padavine

Recept za beljakovinske tortilje:

Sestavine za 2 do 4 osebe:      
  • 4-6 jajc    
  • 1 pločevinka fižola (400 gramov)
  • 2-4 tortilje    
  • zelenjava po vaši izbiri    
  • sol in poper po okusu  
Priprava:    

V ponvi na kratko pogrejte tortilje. Nato specite jajca na običajen način. Kuhan fižol začinite s soljo in malo kajenskega ali navadnega popra, ter pogrejte v ponvi.   

V tortiljo dajte najprej ocvrta jajca, začinjen fižol in nato še nekaj sezonske zelenjave, na primer narezano solato, sveže zelje, narezan paradižnik ali kaj podobnega. Nato tortiljo zavijte v obliko burita in jed servirajte. 

Podan recept lahko spremenite in prilagodite po vaših željah. V tortiljo lahko, če ste ljubitelji mesa, na primer dodate tudi pečenega piščanca ali pa nariban sir, karamelizirano čebulo in podobno.  

Uživajte v jedi in dober tek!     

Vir: zadovoljna.dnevnik.hr

Morda bi vas zanimalo tudi:

Je hrana na naših policah, sploh varna?

V epizodi Aktivni podkasta gostimo Zalo Mlinšek, mag. inž. prehrane. S svojim znanjem Zala številnim pomaga pripravljati bolj zdrave in hranljive obroke, tokrat pa smo se z njo pogovarjali o varnosti živil, ki so na naših policah.

Kdaj lahko rečemo, da je živilo varno? Kaj pomenijo različne oznake na artiklih? Kaj so aditivi v živilih? Kako je z gensko spremenjenimi organizmi? Vse to in še več v tokratni epizodi!

Pogovoru prisluhnite tukaj:

Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del