Piškoti z ovsenimi kosmiči za zajtrk ali malico

25. 8. 2018
Deli
Piškoti z ovsenimi kosmiči za zajtrk ali malico (foto: profimedia)
profimedia

Če ste tudi vi ljubitelji ovsenih kosmičev, hitro preverite tale recept za piškote.

Zakaj bi ovsene kosmiče jedli le z jogurtom, mlekom in sadjem, če jih lahko dodamo kar v piškote? Zagotovo bodo všeč tudi prijateljem in drugim, ki bodo preizkusili vaš nov prigrizek.

Potrebujete:
  • 1 ½ skodelice ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice masla
  • ½ skodelice medu (ali drugega sladila)
  • 1 čajno žlico vanilijevega sladkorja
  • 1 jajce
  • ¾ skodelice moke
  • 1 čajna žlica cimeta
  • ščep soli
  • ščep sode bikarbone
  • ⅔ skodelice rozin (ali koščkov temne čokolade)

Preden začnete s pripravo, ogrejte pečico na 190 stopinj.

V srednje veliki posodi zmešajte vse suhe sestavine, razen vanilijevega sladkorja, ovsenih kosmičev in rozin oziroma koščkov temne čokolade. V drugi posodi zmešajte maslo (ki naj bo zmehčano na sobno temperaturo) in dodajte med. Dodajte še jajce in vanilijev sladkor ter dobro premešajte.

Suhe sestavine dodajte mokrim in mešajte z žlico, dokler ne vmešate cele moke. Nazadnje dodajte ovsene kosmiče in rozine ter premešajte z žlico.

Z žlico oblikujte okrogle kupčke, ki jih položite na pladenj, obložen s peki papirjem. Med kupčki pustite nekaj centimetrov prostora, da se piškoti lahko razlezejo.

Pecite 9 do 10 minut, da piškoti postanejo zlatorjave barve. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Postrezite še tople, ostale piškote pa spravite v dobro zaprto posodo in hranite v temnem prostoru največ 3 dni.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?