Če ste tudi vi ljubitelji ovsenih kosmičev, hitro preverite tale recept za piškote.
Zakaj bi ovsene kosmiče jedli le z jogurtom, mlekom in sadjem, če jih lahko dodamo kar v piškote? Zagotovo bodo všeč tudi prijateljem in drugim, ki bodo preizkusili vaš nov prigrizek.
Potrebujete:
- 1 ½ skodelice ovsenih kosmičev
- ½ skodelice masla
- ½ skodelice medu (ali drugega sladila)
- 1 čajno žlico vanilijevega sladkorja
- 1 jajce
- ¾ skodelice moke
- 1 čajna žlica cimeta
- ščep soli
- ščep sode bikarbone
- ⅔ skodelice rozin (ali koščkov temne čokolade)
Preden začnete s pripravo, ogrejte pečico na 190 stopinj.
V srednje veliki posodi zmešajte vse suhe sestavine, razen vanilijevega sladkorja, ovsenih kosmičev in rozin oziroma koščkov temne čokolade. V drugi posodi zmešajte maslo (ki naj bo zmehčano na sobno temperaturo) in dodajte med. Dodajte še jajce in vanilijev sladkor ter dobro premešajte.
Suhe sestavine dodajte mokrim in mešajte z žlico, dokler ne vmešate cele moke. Nazadnje dodajte ovsene kosmiče in rozine ter premešajte z žlico.
Z žlico oblikujte okrogle kupčke, ki jih položite na pladenj, obložen s peki papirjem. Med kupčki pustite nekaj centimetrov prostora, da se piškoti lahko razlezejo.
Pecite 9 do 10 minut, da piškoti postanejo zlatorjave barve. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Postrezite še tople, ostale piškote pa spravite v dobro zaprto posodo in hranite v temnem prostoru največ 3 dni.
- Preverite tudi: Bučke malo drugače: 3 slastni recepti, ki jih morate poskusiti
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?