Poiščite ponev in pripravite okusen obrok, bogat z beljakovinami, vlakninami, vitamini in minerali.
Kozice s fižolom in sladkim krompirjem
Kozice so dober vir beljakovin in vitamina D, ki med drugim pomaga telesu pri absorpciji kalcija in fosforja ter s tem uravnava rast kosti ter njihovo obnovo, sladek krompir pa je bogat z vlakninami in vitamini, predvsem z vitaminom A.
Priprava:
400 g velikih kozic očistite, olupite ter začinite. Uporabite lahko mešanico začimb, kot so timijan, piment, črni poper, kajenski poper, cimet in sol.
V veliki ponvi segrejte žlico olja. Kozice stresite v ponev in jih pražite približno 2 minuti oz. tako dolgo, da dobijo rožnato barvo.
Medtem:
- olupite in na tanke rezine narežite 1 sladek krompir,
- pripravite 400 g kuhanega črnega fižola (lahko iz pločevinke),
- nasekljajte 3 stroke česna,
- na drobno nasekljajte 1 (jalapeno) zeleno papriko in
- 1 čebulo.
Ko so kozice pečene, jih preložite v drugo posodo in v isti ponvi prepražite krompir, fižol, česen, papriko in čebulo. Najprej dodajte krompir in ga približno 4 minute dušite, da se zmehča, nato sledijo ostale sestavine. Začinite po okusu.
Ko je zelenjava pripravljena, stresite kozice nazaj v ponev, dobro premešajte in še približno minuto pražite. Po želji lahko jed zalijete z nekaj pomarančnega soka.
Potresite s koriandrom in postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?